Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1973

Modelář od:2008

Bydliště:Stará Huť

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

F18 Blue Angel

Parametry

Výrobce: Robbe
Kategorie: Polomaketa
Materiál: EPP, EPS, Depron
Pohon: Dmychadlo
Rozpětí: 710 mm
Délka: 980 mm
Váha: 520 g
Plocha křídla: 14 dm2
Motor: orig. střídavý
Serva: orig.
Baterie: Lipol 3S 1300mAh

Hodnocení

7.2
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Můj první model s pohonem na dmychadlo. Ve vzduchu je naprosto stabilní, když se trochu "natáhne" tak má velice nízkou minimální rychlost. Maximální rychlost taky ujde, ale přemotorovaný model to určitě není - kolmo vzhůru jde s "rozjezdem", ale ne moc dlouho - malinko silnější motor by to sneslo. Doba letu tak 6-9 minut podle stylu létání. Start ze země je bez problémů, ale z ruky 1. pokus ok a při druhém jsem zlomil křídlo - 50% není nic moc, tak raději startuji ze silnice (stačí tak 10 - 15 m). Ale oprava je hotová za 5 minut (2 složkový epoxid).

Tak jsem po čase provedl mírný "tuning" - vzhledem k nedostatku vhodné vzletové a přistávací plochy jsem kompletně sundal podvozek a spodek letadla polepil skelnou páskou. Ani nebylo třeba nic dovažovat. Startuji z ruky a přistávám do trávy na břicho. Start z ruky je bez podvozku naprosto bez problémů - plný plyn a větší silou hodit šikmo vzhůru - jako Honza Železný :o). Přistání je vzhledem k nízké minimální rychlosti hračka. Louka kde lítám je podstatně širší než asfaltka, na kterou byl občas problém se na přistání trefit - a to nemluvím o možnosti se libovolně natočit proti větru - což starty (a přistání) na silnici dost limitovalo!

Komentáře

Tak já to většinou nehoním na plný plyn - nízký průlet s nataženou F18 je velice efektní a plyn je tak na 1/4 - tím si nějakou minutku vyšetříš. Model není moc velký a při max. rychlosti je z něj za pár vteřin jen žlutomodrá šmouha na obloze - a na větší vzdálenost se hůř určuje jeho poloha. Já si nejraději lítám "kolem hlavy".
7.2.2009 20:14 Peppy
7.2.2009 20:07 Peppy
Caes. Mam tiez tento model a mam tam 3s 1100 a vydrzi mi to tak 4 minuty. Nak mi nesedi ze tich 200 mAh by znamenalo taky rozdiel. Hmmmm.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek