Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1981

Modelář od:2006

Bydliště:Praha 9 - Vinoř

Letiště:louka Dehtáry

Ukázat přátelům na Facebooku

Etalon

Parametry

Výrobce: Leoš Svoboda - LS model
Kategorie: Větroň
Materiál: Jiný materiál
Rozpětí: 2200 mm
Délka: 1140 mm
Váha: 780 g
Plocha křídla: 33 dm2
Vrtule: 12x6", 13x 6,5"
Motor: Axi 2217/16
Elektronika: Regulator 25A Jeti, Duplex R6
Serva: 3x GWS Naro F, 1x HS-65HB
Baterie: 2s Lipol 1800 mAh

Hodnocení

7.3
z 10 | 10 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Leoš Svoboda zveřejnil nové modely pro sezónu 2010 - mezi nimi byl i Etalon. Koukal jsem na něj, moc se mi líbil, i cena byla přijatelná. Když jsem zjistil, že Etalon budou kupovat i Vigo a Abu (ale ve zvětšené variantě), tak jsem si řekl, proč ne a model objednal.

Za měsíc jsem si celý natěšený jel pro ARF verzi. V ARF je model připravený pro zástavbu elektroniky, tj. křídlo je nalakované a svrtané s trupem, je zalepená přepážka motoru, ocasní trubka a plochy jsou také připravené. Pro snažší přepravu jsem si nechal udělat oddělávací výškovku, takže model celý složím do krabice a netrpí tak při převozech. Model jsem nechal doplnit o klapku, která je ovládaná jedním servem. Všechno bylo od p. Svobody připraveno velice precizně a přesně, sám bych to lépe neudělal.

Pro dokončení modelu je třeba vydlabat polystyren z předpřipravených otvorů v křídlech a udělat jeden nový otvor pro servo klapky. Osobně jsem ještě vylaminoval lože pro serva, ale to bylo "pro pocit". V křídle je předpřipravený otvor na protažení servokabelu, použil jsem 60cm prodlužky. Pro dokončení křídla zbývalo vrtnout a zalepit (5 minutovým epoxidem) páky do křidélek a klapky, připravit a zalepit serva tavnou pistolí, naměřit táhla a přilepit kryty serv. Pro servo výškovky je v krabici připravený kousek překližky, do kterého jsem udělal otvor pro servo a zalepil ho do trupu.

Motor je Axi 2217/16, který poskytuje modelu slušné stoupání a vešel se do trupu bez jakékoli úpravy (průměr motoru je 28mm). Jako pohonný pack je v modelu dvoučlánek lipo 1800mAh, motoru je s rezervou 5 minut. Těžiště mám 62 mm od náběžné hrany, když bylo dál tak se mi model nezdál stabilní.

Komentáře

Krasavec, blahopřeji k úspěšnému záletu :-) Momentálně mám připraveno na zálet a čekám od Neděle na počasí. Laťku očekávání jsi svým komentářem nasadil opravdu vysoko a doufám, že i mnou upravovaná konstrukce bude stejně létavá.
14.4.2010 10:37 Abu
Ahoj, uz se tesim az si v Dehtarech zalitame ve trech Etalonech :-)
Vigo uz ho ma taky skoro hotovyho, jen ja zatim teprve shromazduju vybavu. Ale moc se na to ero tesim, doufam ze to bude litat skvele, jinak prestanu chvalit L.S.models :-)
14.4.2010 10:19 bee_free
Díky díky :) zatím mám nalítáno jen asi hodinu a půl, klapka je super, přistání na bod je díky ní realitou. Za tu hodinu a půl jsem 2x chytil termiku, kdy jsem začal ve 100m, skončil něco kolem 240m, takže paráda a velká spokojenost. Už aby ses taky ukázal, nebo nám pošli fotku ať víme jak vypadáš :)
14.4.2010 09:55 Marek71
Veľmi podarený model. Oceňujem tú klapku a hlavne odnímateľnú výškovku, ja som ju na Relaxe minimálne dvakrát lepil. Prvé poškodenie nastalo hneď pri nakladaní do auta ešte v Lovosicích u Leoša S. :-) Ak by som dnes vyberal model podobnej veľkosti, toto je hlavný favorit. No ale do konca týždňa by mal byť doma Elipsoid, tak sa pustím do stavby a důfam, že čoskoro sa ukážem aj na letisku.
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek