Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1975

Modelář od:2007

Bydliště:Pula

Web:www.croatia.hr

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

Losi Desert Truck 1:10

Parametry

Výrobce: Team Losi
Kategorie: Truggy
Váha: 1881 g
Náhon: 2 WD
Měřítko: 1 : 10
Motor: výkonný stejnosměrný Losi LM-32K
Elektronika: reg. Losi 12RB revers, Spektrum 2,4GHz
Serva: 1x digitální servo
Baterie: ZIPPY Flightmax 4000mAh 2S1P 25C

Hodnocení

8.8
z 10 | 5 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Ahoj,

po všech těch letadlech na dálkové ovládání jsem chtěl po 3 letech vyzkoušet dálkově ovládaný model RC auta. Osobně se mi zamlouvají dvě značky, a to Team Losi nebo Traxxas. Nakonec jsem se rozhodnul pro tu první a pustil jsem se do hledání, z nabídky importéra modelů Team Losi ( Astramodel.cz ) mě zaujaly dva modely: rychlostní Speed-T a pouštní truggy Desert Truck 1:10.

Losi Desert Truck 1:10 má zpracovanou nástavba ve stylu pouštního trucku, včetně šikmého předního nárazníku a zadní trubkové závodní konstrukce, doplněno modře eloxovanými olejovými hliníkovými tlumiči a funkčnícmi off-road předními a koncovými světly.

K modelu jsou dodávány realistické Desert Racing terénní pneumatiky série 320 obuté na chromovaných discích. Olejové stavitelné tlumiče s dlouhým zdvihem jsou vyrobeny z hliníku, prodloužený podvozek vyhoví NiMH bateriím stejně jako Li-Polkám o vysoké kapacitě.

Karosérii si můžete zvolit ve 4 barevných provedeních: černá, tmavomodrá, burgundská ( na snímcích ) a bílá.



Podvozek je velmi variabilní, nastavit můžete:
- polohu tlumičů vůči podvozku
- statický odklon kol
- vertikální odklon kol
- sbíhavost a rozbíhavost kol
- úhel sklonu osy svislého čepu
- Anti Squat
- třecí spojku
- světlou výšku šasi
- uložení baterie více dopředu/dozadu

Samozřejmostí je rovněž možnost volby různých druhů kol a pastorků pro změnu převodového poměru.


Obsahem balení je:
- Losi Desert Truck 1:10, sestavený
- 4x pneu + 4x chromové disky kol
- výkonný stejnosměrný motor Losi LM-32K 32,000 RPM
- stejnosměrný regulátor Losi 12RB s reversem
- RC souprava Losi System Spektrum™ 2.4GHz DSM® technology
- RC přijímač Losi MRX-3000 Spektrum™ 2.4GHz DSM® technology
- digitální servo
- vypínač
- drobné nářadí ( 2-cestný klíč, mikrošroubovák, párovací konektor a 4x nimbus klíč .050”, 1/16”, 5/64” a 3/32” )
- návod k sestavení


Pro jízdu budete potřebovat:
- akumulátory: buď 6-ti článek Ni-MH, Ni-Cd nebo lépe 2S Li-Pol baterii 2.000-5.000 mAh
- 4x tužkovou AA baterii do RC soupravy
- nabíječku akumulátorů

Osobně doporučuji ještě koupit:
- 2x malý chladič na motor a především na regulátor
- konektory Deans-T, EC3 nebo jiné určené pro vysoké proudové odběry


Technické údaje:
- Měřítko: 1/10
- Délka: 444.5mm
- Šířka: 317.5mm
- Rozvor: 300.3mm
- Hmotnost: 1.881g ( včetně aku )
- Podvozek: tvarovaný kompozit
- Zavěšení: nezávislé
- Hnací ústrojí: 2WD s diferenciálem a třecí spojkou
- Pneumatiky: 320-series terénní
- Motor: Losi LM-32K
- Regulátor: Losi 12RB s reversem
- RC souprava: Losi System Spektrum™ 2.4GHz DSM® technology
- Servo: digitální
- Rozměr kola: 320 série chrom
- Kit/RTR: RTR
- Tlumiče: hliníkové extra dlouhé olejové stavitelné
- Kuličkové ložiska: kompletní osazení


Příprava k jízdě:
Desert Truck 1:10 se dodává sestavený a RC souprava je z výroby již spárována s přijímačem - nic nebrání rychlému startu. Doporučuji ale předem pročíst návod, protože se dozvíte informace o nastavení regulátoru, nastavení podvozku, nastavení třecí spojky a řadu dalších informací, které vám umožní přizpůsobit model na různé povrchy.

Elektronický regulátor MSC 12RB můžete nastavit na 2 módy: jízda pouze vpřed a jízda vpřed/vzad ( což je tovární nastavení ). Mějte na paměti, že regulátor nemá omezení nízkého napětí pro Li-Pol baterie !

Několik prvních jízd se mi osvědčilo průběžně měřit napětí a podle toho určit možný jízdní čas - jedině tak ochráníte Li-Pol baterii před poškozením díky podvybití. Od regulátoru vede k baterii konektor velká Tamiya … no, ve své době to nebyl špatný konektor, ale raději si dejte práci a naletujte vlastní, třeba Deans-T nebo EC3, tyhle konektory snáší mnohem lépe větší zátěž a spolehlivě zabrání zkratu.

Losi Desert Truck 1:10 je stavěný na maximální napětí 8,4V, což odpovídá 2S Li-Pol baterii nebo klasickému 6-ti článku Ni-MH. Doporučuji nezkoušet vyšší napětí - z nedočkavosti jsem na podlaze obývacího pokoje vyzkoušel několik rozjezdů na 3S Li-Pol baterie což stačila, aby byl cítit z motoru smrádek spáleného. Je jasné, že by venku motor za 2-3 minuty shořel, což je pochopitelně mimo jakoukoliv reklamaci.


Naměřené parametry:
Nejvyšší odběr při plném plynu na pevném povrchu na 2S Li-Pol baterii činí 57,68A, což dává příkon 437,7W.
Na baterii 4.000 mAh 2S získáte cca 18-20 minut svižnějšího ježdění a driftování. Hmotnost modelu je 1.640g, po vložení baterie 241g jsem byl před první jízdou na celkových 1.881g.


Jízdní vlastnosti:
Pokud budete jezdit vytyčenou dráhu a umožníte motoru s regulátorem trochu toho chlazení, tak vaše jízda nebude ničím přerušena. Pokud se chystáte na drifty, kdy pod kola opakovaně pouštíte plný proud, bude se více méně na místě stojící Desert Truck 1:10 pochopitelně bránit a cca každých 5 minut dá regulátor pokyn k malé teplotní pauze.

Regulátor i motor byly při druftech velmi horké a naměřená teplota se při plném zatížení pohybovala okolo 75 stupňů ! Doporučuji proto přikoupit 2x chlazení - jednou na regulátor a podruhé na motor, mě osobně se chlazení osvědčilo a poté již k pauzám při driftu nedocházelo.

Losi Desert Truck 1:10 není monster truck jako takový, proto není vhodné jezdit ve vysoké trávě, zbytečně by se trápil. Nejvíce zábavy vám poskytne na polní cestě, šotolině nebo jiném zpevněném povrchu. Oceníte jízdní stabilitu, zatím se mi ani při ostrém zacházení Desert Truck 1:10 nepodařilo dostat přes střechu.


Tuning, zvýšení výkonu:
Možností vylepšení modelu je celá řada - můžete vybrat jiná kola nebo měnit ozubený pastorek za jiný, čímž upravíte poměr výkon vs. maximální rychlost.

Nabízí se možnost instalace výkonného střídavého motoru případně použití 3S baterií. Perfektně padne motor řady „540“ s otáčkami okolo 3-4.000 ot./V, který je třeba doplnit o střídavý regulátor okolo 60A.



Resumé:
Desert Truck 1:10 od Losi je skvěle zpracovaný model pouštního speciálu, který vám nabídne pořádnou porci zábavy na zpevněném povrchu a prašných cestách. Okolo stojící na 100% zaujmete rychlostí a drifty, kdy zahalíte truck kompletně do oblaka prachu.
Na rozdíl od levných neznačkových setů získáte RC soupravu Spektrum na bezpečné frekvenci 2,4GHz a především dostupnost náhradních dílů - na to před koupí jakéhokoliv RC auta nezapomeňte.

Losi Desert Truck 1:10 najdete na www stránkách výhradního dovozce Astramodel, ve vybraných internetových obchodech nebo žádejte ve vaší hobby prodejně.

Uherské Hradiště 24.9.2009

RayBan



P.S. moje poslední recenze:

Losi XXX-T Sport II RTR NOVÉ
Boom od MScomposit
Scorpio 2&10
J-3 Cub EP ARF Airline
Cessna 185 EP ARF Airline
T-28D Trojan
Losi Speed-T 1:10 RTR
Losi Desert Truck 1:10

Komentáře

Už je prodáno ... s odstupem času když porovnám všechny 3 losiny, tak tahle byla optimální na běžné ježdění, líbila se mi.
15.6.2010 18:53 Kucirka
prodal bys to a za kolik
12.5.2010 09:37 RayBan
S tím popisem auta vs. letadla to vidím také tak.
Losi Desert Truck 1:10 splní od každého něco, hodně univerzální, hodilo by se snad jen připojení přední nápravy, ale třeba jindy.
11.5.2010 12:38 walhalla
Tohle auticko jsem si koupil z podobneho duvodu. chtel jsem zkusit jak vypadaji auta dneska. Moje posledni auto na vysilacku bylo nekdy pred patnacti lety a jelikoz i letadla byla pred patnacti lety a ten skok byl znacny.. tak jsem chtel porovnat i auta. Rozmyslel jsem se mezi rychlosti a obratnosti. Nejdriv jsem premyslel o crawleru, ale zase takovou trat jen tak nekde clovek nepotka. pak o rychlostnim... ale povrchy taky nejsou vsude... tak padla volba na tohoto, ktery muze jezdit v podstate vsude... jezdi svizne a fakt s nim je zabava... teda... porad si myslim to co predtim, ze auta jsou v podstate nuda... pokud clovek jezdi sam... letadlo ne, to clovek pusti do vzduchu a SAM si to uziva.. ale auto.. tam je potreba ten prvek soutezivosti... protoze ve dvou osach se clovek zachvili nasyti... proste jede tam a zpatky, tam a zpatky... no a tim to v podstate konci... pokud neni jeste nekdo, kdo mne podnecuje zkouset vic a dal a rychleji :-)

ale jak rikam super auticko, ktere doporucuji a tvoje recenze je super... hodnotim jak nejlepe to slo...
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek